Tuesday, January 4, 2011

Yeay! Aku sudah ada FB Page sendiri...

Fuh! Terkebil2 aku malam ni dok nak mengcreatekan facebook page untuk service auction aku. Thanks to my friends (mr ayil and mr ceng for the idea), aku cuba nak expand marketing method aku dengan menggunakan facebook.

Seperti yang korang tau, aku ada blog yang aku dedikasi kan untuk letak listing2 hartanah lelong yang aku rasa good deal untuk dibida. Bukan senang oo keje tu. Nak identify mana unit yang best dari beratus2 listing sekali hadap, boleh berpinor jugak bijik mata. Cuma aku perasan, dengan hanya letak listing dalam blog, tak semua orang boleh follow blog aku tu sepanjang masa. Setiap orang pon bz dengan hal masing2. So aku kena fikirkan cara lain untuk memastikan follower2 aku sentiasa up to date dengan listing2 yang aku buat. Antara cara lain yang aku guna ialah dengan buat notification kat fb wall aku setiap kali aku update blog. Pastu letak la jugak gambar skit2.

Masalahnya, aku tanak campurkan fb personal aku dengan aktiviti lelong. Salah satu sebab ialah kalau aku post kat wall, aku kena make sure time aku post tu ramai orang boleh perasan. Kalau aku post kol 1am, sapa yang nak tengok. By the time dah kol 10am, post aku tu dah kemana2 ntah. Lagi satu sebab , bukan sumer orang nak tengok listing aku tu. Pada yang tanak tengok tu, sure diorang rasa menyampah. So satu cara nak pastikan posting listing aku tu sampai pada target audience yang betul2 nak dapatkan rumah investment, ialah dengan menggunakan fb page ni. Kalau nak follow, boleh tekan LIKE. So aku tau la yang tekan LIKE tu betul2 berminat nak dapatkan listing aku tu. Bukan senang oo nak follow listing2 auction yang beratus2 tu setiap minggu. Kalau tak caya, cuba buat sendiri... :)

So kalau korang berminat nak follow page aku tu, aku dah letak link kat sebelah. Boleh la tekan LIKE kalau sudi. Aku akan cuba provide korang dengan listing2 yang best yang korang boleh beli untuk investment. Kalau korang pun ada sebarang feedback nak kasi, boleh share sekali kat pages tu k!

6 comments:

wakif said...

I 'like' it... tahniah bro!

Farid Adam said...

makin rancak la aktiviti beli rumah lelong kali nih...

p/s tade can lagi nak pegi auction sebab tengah kumpul duit lagi...

sourplum said...

susah la nk menang lelong skg kn
huhu

p/s: bile mau lepak2 lagi?

mdizone said...

thanks a lot pada rakan2 yang support :)

bird said...

bagus bagus.. aku sudah 'like'

ahmad sukri said...

ahaa makin cepat la info dpt..bgus2.kasi like 1