Wednesday, January 12, 2011

Update Rumah Sewa Seksyen 13 Shah Alam

Selesai sudah kerja2 mencuci rumah dan memasang grill untuk rumah seksyen 13 Shah Alam. Sebelum ni aku ada share gambar keadaan rumah semasa aku dapat (boleh refer sini). So selepas dah selesai sumer keje ( by the way aku engage kontraktor untuk buat keje2 ni, aku tak wat sendiri sebab aku malas haha), kira aku puas hati la dengan hasil kerja diorang. Harga pon berpatutan. Iallah lepas ni, aku akan engage diorang lagi untuk rumah2 lain pula.

Aku dah dilemma sekarang. Nak sewakan pada student, atau famili, atau golongan pekerja? nak sewa ikut satu rumah atau sewa ikut bilik atau sewa ikut kepala? of cos la kalau sewa ikut kepala yang paling tinggi kutipan sewanya. Tapi aku malas nak handle micro management. kalau sewa rumah kosong pon aku dah untung dah. hmm..tape la nanti2 la fikir..kasi setel betul2 dulu baru decide.

Project seterusnya ialah mengecat rumah. Yang ni aku tak decide lagi sama ada nak buat sendiri atau hire kontraktor gak. Aku pun dah lama tak mengecat rumah , last sekali masa aku kecik2 dulu. Tolong ngecat rumah parent aku sempena raya. Frankly speaking aku tak enjoy pon haha...


Gambar2 selepas cuci dan pasang grill



giler bersih siott toilet bowl...




berkilat sampai boleh nampak reflection :)




Agak2 kalau nak cat, colour apa yang korang rasa sesuai ek?


(Selingan : kalau korang nk beli rumah kat sini subsale at reasonable price, aku ada kontek. kalau berminat boleh call aku...Sewa konpem boleh cover installment...takyah nak bid2 lelong, risau tunggakan tinggi etc...)

7 comments:

kambingselam said...

salam bro..
interested ...bleh bg contact and details pasal umah sub-sale nie..msg aku kt izruddinshah@gmail.com


thanks bro ;)

abang ensem said...

Tahniah bro atas kemasukan ke rumah baru..

eun-yong said...

saya berminat dgn subsale below market value. maybe boleh emel saya kalau ada yg return bagus

mdizone said...

eun-yong...boleh kasi email?

maya said...

saye juge berminat ~ boleh?

flux_9090@yahoo.com

mdizone said...

thanks abg hensem...ehe

acu said...

rumah ni utk sewa ke?
sy tgh cari rumah utk disewa.. 3 orang..
pliz impom saya..
014-2311731 (acu)