Sunday, July 8, 2012

Hari Kemenangan!

Woohoo!

Setelah kalah 16 kali berturut2, akhirnya saya berjaya juga memenangi sebuah rumah lelong di damansara. Dah lama target nak beli kat area ni tapi manjang tade rezeki je.

Last friday akhirnya berjaya juga. Itu pun tidak mudah. Kena angkat bid juga. Bukan menang harga reserve.

Nak kata untung besar tu tade la. Biasa2 je.  Pernah untung lagi best sebelum ni. Cuma kalau nak peram buat asset tu masih ok lagi la. Kadar sewa pun dah naik. Harga pasaran pun dah naik. Kita pun kena la adjust kita punya expectation. Takkan nak masih mengharapkan harga macam dulu2 kan. As long masih profitable, kita sambar jer la.

Plan saya untuk rumah ni, maybe nak simpan lama skit dalam 2-3 tahun macam tu. Tengok keadaan market macam mana. Area ni pun ada banyak pembangunan. Banyak bangunan2 baru sedang naik. Kita tengok performance bangunan2 ni. Kalau menjadi, Iallah harga pasaran di kawasan sekitar turut mendapat tempias. Kalau tak menjadi, kita peram lagi. Yang penting masih positive cashflow.


Lawyer tengah sign kontrak (meja marble tu...hehe)

Bersama rakan2 seperjuangan (bri poyo pura2 jawab phone...hehe)

5 comments:

Matjoe said...

tahniah bro. usaha tangga jaya....

ctfarazila said...

congrats!

wakif said...

tahniah tokeyy!!

mdizone said...

TQ semua...

Wakif , hang lagi tokey besar...dapat ikan besar...aku punya ikan bilis je...hehehe

tuanbri said...

tahniah !
tahniah!

anda memang POWER!