Thursday, May 17, 2012

The Power Of Dream

Wah dah hampir sebulan saya tidak mengemaskini blog. Banyak perkara yang berlaku sebenarnya tetapi tidak berkesempatan untuk update blog ni (taktau nak share apa pun ye juga hehe)..


Kali ini rasanya elok juga saya update perkembangan diri saya yang terbaru. Teringat lagi masa awal2 berhenti kerja dahulu, banyak saya berceloteh tentang perkembangan semasa diri saya dan apa perasaan saya ketika itu. Sedar tidak sedar, dah hampir 3 tahun saya bergerak sendiri..


Anda ingat lagi posting2 saya ini?  


http://www.izwanlatiff.com/2009/09/test-drive-honda-civic-20.html


http://www.izwanlatiff.com/2009/09/my-near-future-toy.html


Dulu masa time tengah kerja, gatal jugak saya nak apply loan untuk beli kereta model honda civic tersebut. Malangnya kena reject buta2. Officer bank cakap " en izwan, mengikut slip gaji encik, encik tak mampu nak buat bayaran bulanan untuk kereta ini". Padahal CCRIS and payment record semua cun. Tape la saya sedapkan hati. Mungkin belum rezeki saya lagi. 


Alhamdulillah, rasanya saya memang telah membuat keputusan yang betul dengan memilih untuk bekerja sendiri.


Akhirnya saya mampu untuk memiliki kereta yang saya dah 'eyeing' dari tahun 2006 lagi.


















Betul la moto Honda tersebut " The Power of Dream". Tujuan posting ini bukanlah untuk bercerita pasal kereta honda tapi untuk mengajak para pembaca untuk memiliki impian, fokus usaha untuk mencapai impian tersebut dan tidak mudah mengalah pada cabaran yang menghalang kita dari mencapai impian tersebut.


Dulu pernah juga ada kritikan2 yang mempertikaikan kemampuan saya untuk berdikari namun saya tetap pada keputusan saya. Perasaan saya sekarang? Priceless... :)


PS : Lepas ni kena pasang impian baru pulak. Nak target apa pula ye? BMW? hmm..... hehehe....


http://www.izwanlatiff.com/2010/01/test-drive-bmw-325i.html





16 comments:

Mr MY Power Tools said...

Ni baru ke seken?
Nampak pakai no beli...
Rim hybrid, enjin?

Anonymous said...

Bro,honda civic baru nak kuar dah,nape beli design lama?

hafiz said...

tahniah to abg iwan...mantapppp!!!

Matjoe said...

@anon - design baru hodoh, i like this model. yg baru nak macam design insight.

@iwan - tahniah bro, car of your dream

Anonymous said...

Hodoh is very subjective.apa guna dptkan kereta yg design n technology yg already 6 years in the market?

Anonymous said...

Eh..apsal kecoh lak..tuan punya diri punya suka la nak beli keta mn yg dia minat..

mdizone said...

Bak kata org..beauty is in the eye of the beholder..so mmg sy sendiri pilih model ini n tanak model lain..biar pun ada better tech diluar sana..

Btw artikel ni bukan utk citer pasal model honda mana yg tbaik tetapi pasal kepuasan mengejar impian..

Sy boleh bje beli kete lain yg lebih hebat tp klu sy x suka, x sonok juga kan ;p

mdizone said...

Apa2 pun sy ucapkan terima kasih kepada semua yg menyokong dan mendoakan kejayaan saya .. thanks guys

Anonymous said...

Tahniah, and keep on sharing.
Jeles tgk..haha

mdizone said...

X perlu jeles..kita sama2 berusaha ke arah impian kita :)

Azman Md Safiee said...

2D1N Holiday In Melaka @ RM100 For 20-Pax!SMS 0123736548 / 06-2631343 En. Azman.http://jasinhomestay.blogspot.com/e

zura said...

weih.... pakai civic senyap2! cogratulations!!!

mdizone said...

ala zura...takkan nak canang kat satu malaysia kot...kongsi kat blog je dah la...

lagi pun mana boleh celen hang...hang pakai merc....hehe...malu nak habaq kat ko....

Anonymous said...

Bad investment...

peruzz said...

terbaek boss.. reward diri... camni.. mau keje sendirik jugak la.. hehehe

-peruz-

kayzen said...

tahniah Izwan.. masih teringat lg semasa perbincangan izwan dengan Juruukur dan saya untuk berhenti kerja.. nampaknya semakin maju jaya. semoga dimurahkan rezeki oleh Nya.