Saturday, October 29, 2011

Toy upgrade

Hari ni tade banyak aktiviti sangat. Cuma ada satu viewing rumah je kat Lagoon Perdana. RM 145k nego , 852sf , sekarang ni tenanted. Rupanya potential buyer tu dah memang ada a few appointment kat situ so kiranya macam window shopping la ni. So tade la meletak harapan tinggi nak close deal. Kalau ada rezeki, nanti dia call la tu.

Lepas setel viewing rumah, tergerak plak hati nak singgah cash converter. Sapa yang taktau Cash Converter ni apa? Kiranya macam store tempat jual barang2 2nd hand la. Ada banyak jenis barang. Macam2 ada. Dari alat eletronik sampai la ke barang2 dapur. Aku target satu je. Nak usha golf club kot ada yang good deal. Cash Converter ni ada banyak cawangan. Rasanya ada dekat 7 kot. HQ dia kat Shah Alam. Yang aku pergi ni cawangan Damansara.

Mula2 ingat nak usha2 window shopping je. Sekali jumpa plak satu driver ni yang macam menarik. Harga pon agak ok. Boleh kata 80% macam baru la. Tak banyak calar. Cuma ada skit2 kotor je kat surface pemukul. Berlegar2 la gak kat situ dalam 30minit nak menimbang baik buruk kalau buat pembelian. Hehe. Last2 terus decide beli sebab ni kira macam reward diri sbb baru je mendapat hasil 'tuaian' pelaburan yang agak memuaskan.

Kalau baru, harga asal boleh cecah ribuan ringgit tapi kat sini aku dapat beli pada harga rm169 je. Memang puas hati la. Cuma yang kureng takleh nak test hayun. Kira gamble gak ni. Mana la tau kot2 bila dah nak guna nanti, rupanya tak selesa plak. Padahal dah beli. Ni la risiko yang perlu diambil kalau beli barang 2nd. Kalau benda2 lain macam elektronik maybe kita keberatan nak beli 2nd hand sbb taktau condition barang. Kita prefer beli yang baru dan ada warranty. Ala setakat kayu golf, apa la sangat nak rosaknya. Bukannya bengkok pun. So aku pun belasah je beli..

Lepas ni looking forward nak turun driving range nak buat test swing. Kalau tade improvement, nampak sangat aku yang hancus..haha...


4 comments:

Mr MY Power Tools said...

dapat hasil tuai-an apa bro?
share lah sikit... haha

wakif said...

murah tu bro...;) maybe 1 day we can play 2gether during weekdays... huhu

sourplum said...
This comment has been removed by the author.
sourplum said...

nice1